Розрахунок норми тривалості робочого часу на 2023 рік

Тривалість робочого часу на рік на всіх підприємствах не може бути однаковою, адже її норма залежить від багатьох чинників, як-от  тривалість щоденної роботи, коли встановлено вихідні дні тощо. Тому єдиної норми тривалості робочого часу законодавством не встановлено. Особливо що стосується воєнного стану, що все ще триває у країні.
У статті наведемо приклади норми тривалості робочого часу на 2023 рік із п’ятиденним та шестиденним  робочим тижнем з урахуванням воєнного стану, встановленого до 19 лютого 2023 року.

 

Якою є норма для нормальної тривалості робочого тижня?

Статтею 50 КЗпП передбачено, що нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень. У період воєнного стану для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури вона не може перевищувати 60 годин (ч. 1 ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ).  Для зручності використання норми тривалості робочого часу на 2023 р. (з урахуванням воєнного стану, продовженого до 19 лютого 2023 року) за місяцями та за рік наводяться в таблицях нижче.

 

ДЕТАЛЬНІШЕ НА KADREX

0