Роботодавців змусили погасити 95 млн грн боргів із зарплат

    За два місяці 2019 року виконавчою службою стягнуто з недобросовісних роботодавців 95 млн грн.

    За два місяці поточного року органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 95 млн гривень. Це на 30 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    «Міністерство юстиції у квітні минулого року запустило цілу кампанію зі стягнення заборгованості по заробітній платі і отримало вражаючі результати. Понад 460 млн грн стягнуто з недобросовісних роботодавців у 2018 році, а за перші два місяці 2019 року стягнуто вже 95 млн грн. Це на 30 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року», — зауважила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, вказавши, що заборгованість повністю погашена стосовно 13 273 працівників.

    За її словами, цього року підприємства з великою заборгованістю із заробітної плати продовжують гасити мільйонні борги перед своїми працівниками.

    Заступник міністра також повідомила, що наразі до ТОП-3 боржників належать ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із сумою заборгованості понад 117 млн грн, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із заборгованістю 74,6 млн грн, та ПрАТ «Азовзагальмаш» із заборгованістю у 25,3 млн грн.

    Раніше повідомлялось, що працівникам Луганщини та Донеччини заборгували мільярд гривень зарплати.

0