Проект Трудового кодексу пропонується прийняти в цілому

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВРУ підтримав до другого читання проект Трудового кодексу з урахуванням поправок, які приводять його положення у відповідність до норм європейського законодавства.

Питання про підготовку проекту Трудового кодексу України (№ 1658, доопрацьований) до другого читання було розглянуте 11 квітня 2017 р. на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Так, Комітетом підтримано поправки народних депутатів України І. Геращенко до статті 3 (№56, №57), які уточнюють положення щодо заборони дискримінації в сфері трудових відносин, Л. Денісової до статті 12 (№ 138), яка забезпечує участь у прийняті нормативних актів роботодавця усіх профспілкових організацій, що діють на підприємстві, та О. Дроздика до статті 190 (№ 1233) щодо надання оплачуваної відпустки в разі отримання працівником другої вищої освіти.

Крім того, на перегляд були поставлені пропозиції народного депутата України О. Романовського до статей 188–190 (№ 1230, № 1231, № 1232) щодо віднесення питання навчальних відпусток до колективно-трудового регулювання. Проте вони були відхилені.

У підсумку Комітетом прийнято рішення схвалити текст порівняльної таблиці до нього з урахуванням проголосованих поправок народних депутатів України та рекомендовано парламенту прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

0