Продовження чи перенесення щорiчної вiдпустки через хворобу — Мінсоцполітики

Згiдно зi статтею 11 Закону «Про вiдпустки» щорiчна вiдпустка має бути перенесена на iнший перiод або продовжена у разi тимчасової непрацездатностi працiвника, засвiдченої в установленому порядку.

Вимоги до заповнення листка непрацездатностi визначенi Iнструкцiєю № 532/274/136-ос/1406. Обов’язок щодо перевiрки правильностi заповнення листка непрацездатностi покладено на комiсiї iз соцiального страхування, створенi роботодавцями.

Вiдповiдно до пункту 2.10 Iнструкцiї № 455 у разi тимчасової непрацездатностi, зумовленої захворюванням або травмою, внаслiдок алкогольного, токсичного сп'янiння чи дiї наркотикiв видається листок непрацездатностi з обов’язковою позначкою про це в ньому.

Отже, виданий працiвниковi належним чином оформлений листок непрацездатностi є пiдставою для продовження чи перенесення щорiчної вiдпустки незалежно вiд причин непрацездатностi.

Тому щорiчна вiдпустка працiвника не продовжується i не переноситься, якщо вона припала на перiод непрацездатностi, належним чином не засвiдченої (немає пiдписів, печатки тощо).

0