Прем'єр-міністр обговорив із експертами реформи у сфері зайнятості

1 вересня відбулась зустріч прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з експертами з питання визначення пріоритетних засад реформування державної служби зайнятості задля стимулювання створення нових робочих місць. На зустрічі прем'єр-міністр України виступив за реформування сфери зайнятості населення таким чином, аби держава не стимулювала безробіття, а інвестувала у створення робочих місць у країні.

«Зрозуміло, що те, що ми маємо сьогодні у сфері зайнятості населення, потребує відповідних рішень для того, щоби система працювала таким чином, щоби ми не стимулювали безробіття, а навпаки інвестували у створення робочих місць у нашій країні», – зазначив Володимир Гройсман на початку зустрічі.

Зокрема, за його словами, потребують вирішення питання детінізації, легалізації виплати заробітних плат, а також освіти та підготовки спеціалістів.

Головною темою обговорення стало визначення основних завдань у напрямку реформування сфери зайнятості населення.

Експерти та представники Уряду обговорили основні проблеми у цій сфері та окреслили ключові завдання у її реформуванні, зокрема наголосили на необхідності формування комплексної державної політики у сфері зайнятості, визначення відповідального координаційного органу її реалізації, поліпшення системи роботи служби зайнятості, упорядкування системи соціальних виплат щодо безробіття, удосконалення механізмів працевлаштування осіб, у тому числі, людей з обмеженими можливостями, а також приведення сфер професійно-технічної та вищої освіти у відповідність до потреб ринку праці.

У результаті обговорення, за пропозицією Прем'єр-міністра, було домовлено створити робочу групу для напрацювання пропозицій щодо реформування сфери зайнятості населення.

У зустрічі взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Міністр фінансів України Олександр Данилюк, керівництво Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби зайнятості, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України Елла Лібанова, заступник Голови Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні Олександр Шубін, Перший заступник голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Олексій Мірошниченко, та ін.

За інформацією КМУ

0