Працівники за списками шкідливих робіт перші отримають накопичувальну пенсію

На сайті Мінсоцполітики розміщено для громадського обговорення законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми.

Учасниками накопичувальної професійної пенсійної програми стануть застраховані особи, зайняті на шкідливих та важких роботах і посадах та яким станом на 1 січня 2019 р. виповнилося не більше ніж 35 років.

Особи, на користь яких сплачувались/сплачуються страхові внески за відповідною накопичувальною професійною пенсійною програмою, матимуть право на професійну пенсійну виплату за рахунок пенсійних коштів, облікованих у накопичувальній професійній пенсійній програмі на індивідуальних пенсійних рахунках у відповідних недержавних пенсійних фондах — суб’єктах другого рівня системи пенсійного забезпечення, в разі досягнення такого пенсійного віку та за наявності такого професійного пенсійного стажу.

Страхові внески сплачуватимуться за рахунок підвищеної ставки ЄСВ на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на 15 % — за осіб, які зайняті на роботах з особливо шкідливими й особливо важкими умовами праці за Списком № 1, на 7 % — за осіб, які зайняті на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці Списком № 2 та за результатами атестації робочих місць та на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

 

0