Працевлаштування на підставі посвідки на постійне проживання — Держпраці

Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами та свободами, а також мають такі самі обов’язки, як і громадяни України, – за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.

Слід зазначити, що документом, який підтверджує право іноземця чи особи без громадянства на постійне проживання в Україні, є посвідка на постійне проживання.

Трудові відносини іноземних громадян, які працюють на підприємствах, в установах, організаціях України, регулюються законодавством держави, в якій працевлаштований (найнятий) працівник, та міжнародними договорами України.

Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, мають право працювати на підприємствах, в установах і організаціях або займатися іншою трудовою діяльністю на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Підвівши підсумки, бачимо, що на іноземних громадян поширюються всі права й обов’язки, передбачені законодавством про працю України, якщо міжнародними договорами не передбачено інше.

 

0