Планується зобов'язати роботодавців сповіщати військовозобов'язаних про їх виклик у військові комісаріати

Верховна Рада прийняла за основу законопроект  «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» (щодо посилення гарантії дотримання законодавства України)» (№ 2985).

Законопроект розроблений з метою посилення гарантії дотримання виконання законодавства України про військовий обов’язок і військову службу.

Пропонується внести зміни до ст. 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» з метою поширення на органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх знаходження в Україні і наявності в їх адміністративно-територіальних одиницях  військових комісаріатів, обов’язку на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у семиденний строк повідомляти районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників і військовозобов’язаних. Чинною редакцією цієї статті відповідний обов’язок передбачено для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

0