Підвищення пенсій для окремих категорій

З 1 липня жінкам зі стажем понад 30 років та чоловікам зі стажем понад 35 років підвищать пенсії.

Кабінет Міністрів України остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати. Рішення анонсував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Сьогодні ми приймаємо рішення, що 2,5 млн українців отримають підвищення і їхня пенсія становитиме не менше 2 тис. грн. З жовтня 2017 року це вже 5-й перерахунок. Нам також вдалося скасувати оподаткування пенсій і зняти з порядку денного вимогу підвищення пенсійного віку, — сказав Володимир Гройсман. — Я розумію, що людям важко. І з першого дня перебування на посаді Глави Уряду питання виведення пенсійної системи на новий рівень це щоденне питання моє і моїх колег».

24 червня Кабінет Міністрів України фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії — через невеликі зарплати. Прем’єр-міністр наголошував, що підвищення пенсій — це черговий етап пенсійної реформи. Про його необхідність Володимир Гройсман говорив ще в січні 2018 року — під час робочої поїздки до Маріуполя. 

Тоді, після проведення перерахунку для понад 10 млн пенсіонерів, а також після ухвалення рішення про підвищення пенсій військовим пенсіонерам, категорія працівників з невеликими пенсіями і великим стажем залишалася найбільш незахищеною. За словами Глави Уряду, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія становитиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.


 

0