Підсумований облік робочого часу для працівників, які працюють неповний робочий час

    Застосування для працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу, режиму роботи з підсумованим обліком, є недоцільним.

    Так вважає Мінсоцполітики, про що вказано в листі від 20 грудня 2018 р. № 313/0/206-18.

    Пояснює це міністерство тим, що робота з підсумованим обліком робочого часу, як правило, передбачає надурочні години і запроваджується згідно зі статтею 61 КЗпП на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також в окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержана встановлена для цієї категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин.

    За підсумованого обліку робочого часу робота працівників регулюється графіками роботи (змінності), які розробляються таким чином, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин.

    Неповний робочий час установлюється шляхом зменшення тривалості щоденної роботи, кількості днів роботи протягом тижня або одночасного зменшення кількості годин роботи протягом дня та кількості робочих днів впродовж тижня. Праця оплачується пропорційно до відпрацьованого працівником часу.

 

0