Підприємства не можуть обмінюватися працівниками в межах договору партнерства

    Кодекс законів про працю України не передбачає можливості обміну трудовими ресурсами у межах договору про співпрацю (партнерство).

    Це підтверджує постанова Шостого апеляційного адміністративного суду  від 3 квітня 2019 р. у справі №  2340/2901/18.

    За обставинами справи підприємець оскаржив постанову Управління Держпраці у Черкаській області у судовому порядку. Свої вимоги обґрунтовував, зокрема тим, що працівник був залучений до роботи на підставі договору про співпрацю (партнерство), умови якого на думку позивача дають можливість взаємного обміну найманими працівниками між сторонами, що його уклали. Вказаний договір укладено між позивачем та іншим суб’єктом господарювання, в якого залучений працівник був оформлений по трудовому договору. З цих підстав позивач вважав, що не мав укладати з цим працівником трудовий договір.

    Черкаський окружний адміністративний суд 6 грудня 2018 р. ухвалив рішення, яким відмовив Позивачу у задоволенні позовних вимог. Вказане рішення було залишене без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 3 квітня 2019 р.

    Працівник приймається на роботу шляхом укладення трудового договору згідно зі статтями 21, 24 КЗпП. Переведення працівника на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації, а також переведення на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або в іншу місцевість, хоча б разом із підприємством, установою, організацією можливе лише відповідно до статті 32 КЗпП.

 

0