Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці для України на період 2016-2019 роки

Україна і МОП підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці для України на період 2016–2019 роки.

Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми з боку МОП підписав Директор Регіонального бюро МОП для країн Європи та Центральної Азії Хайнц Колер. З української сторони підписи під документом поставили голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), Міністр соціальної політики України Павло Розенко, співголова НТСЕР від сторони роботодавців Олексій Мірошниченко, співголова НТСЕР від профспілкової сторони Григорій Осовий.

«Це без перебільшення надзвичайно важлива подія для України. Співробітництво України з МОП в межах реалізації програм Гідної праці триває упродовж останніх 10 років. Сьогодні проголошена 4 Програма Гідної праці для України», – сказав Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

За його словами, програма Гідної праці на 2016–2019 роки є рамковою і базується на трьох основних пріоритетах:

  • сприяння зайнятості та розвитку сталого  підприємництва задля стабільності та зростання;
  • сприяння ефективному соціальному діалогу;
  • покращення соціального захисту і умов праці.

«Вже в поточному році, – зазначив Розенко, – в рамках цієї програми буде проведено національну оцінку основних перешкод для ведення бізнесу, що дозволить розробити рекомендації для проведення регуляторних та інституційних реформ, спрямованих на забезпечення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, створення нових робочих місць та підвищення ефективності праці».

«Забезпечення гідної праці має відбуватися через ефективну реалізацію соціальних прав наших громадян на зайнятість, гідну винагороду, безпечні умови праці та соціальний захист за активної участі наших соціальних партнерів. Впевнений, що співпраця України з МОП в реалізації програми сприятиме вагомим змінам у розвитку соціально-трудової сфери нашої держави задля підвищення рівня і якості життя українців», – підкреслив Міністр соціальної політики України.

За інформацією Мінсоцполітики України

 

0