Переведення з посадового окладу на погодинну тарифну ставку: що із індексацією — Мінсоцполітики

Індекс споживчих цін для проведення подальшої індексації обчислюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифних ставок (окладів). Це передбачає пункт 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення.

Тож якщо у працівника у січні 2018 р. змінилась форма оплати праці, зокрема працівника переведено з посадового окладу на погодинну тарифну ставку, індекс споживчих цін для проведення індексації має обчислюватися з місяця, наступного за місяцем, у якому підвищується тарифна ставки.

Порядок № 1078 не передбачає збереження сум індексації, якщо працівника переведено з однієї форми оплати праці на іншу.

Разом із тим відповідно до пункту 5 Порядку № 1078 визначено, що працівникам підприємств і організацій, які перебувають на госпрозрахунку, заробітнаа плата підвищується у зв'язку із зростанням рівня інфляції у порядку, визначеному в колдоговорах, але не нижче норм, визначених Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та положень Порядку № 1078.

Отже, підприємство може в колдоговорі передбачити положення щодо проведення індексації працівникам, яких переведено з однієї форми оплати праці на іншу.

Про це йдеться в листі Мінсоцполітики від 28.02.2018 р. № 13/0/66-18


 

 

0