Переривання відпустки для догляду за дитиною — Держпраці

Головний держінспектор Управління Держпраці у Полтавській області повідомляє, що за статтею 179 КЗпП і статтею 18 Закону України «Про відпустки» після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами на бажання жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Жінка може на свій розсуд у будь-який час припинити частково оплачувану відпустку, а потім знову піти в таку відпустку.

Статтею 181 КЗпП передбачено, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині сьомій статті 179 КЗпП, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Отже, жінка, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, може припинити таку відпустку з метою використання частини невикористаної щорічної відпустки і відповідно після закінчення щорічної відпустки знову оформити відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Усі зазначені дії мають бути оформлені наказом (розпорядженням) роботодавця на підставі заяви працівниці.

 

0