Перепідготовка працівників у сертифікованому центрі вважатиметься додатковим благом — ДФСУ

Підготовка, перепідготовка, підтвердження/відновлення та підвищення кваліфікації авіаційного персоналу та персоналу з наземного обслуговування з виданням відповідного сертифіката/свідоцтва проводиться в авіаційних навчальних закладах, центрах перепідготовки та підвищення кваліфікації авіаційних спеціалістів та в інших закладах, у т. ч. іноземних, що сертифіковані або визнані уповноваженим органом з питань цивільної авіації для проведення відповідної підготовки (ст. 52 Повітряного кодексу України).

Статтею 165 ПКУ визначено винятковий перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, зокрема: сума, сплачена будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.

Таким чином, сума витрат роботодавця, понесених ним у зв’язку з направленням працівників для проходження початкової підготовки та перенавчання у сертифікованому навчальному центрі, включається до їхнього загального місячного (річного) оподатковуваного доходу як додаткове благо та оподатковується ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

 

0