Перелік посад працівників, які в період карантину мають отримати доплату

Додаткові доплати до зарплати мають отримати працівники сфери соцзахисту населення, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома).

А саме постановою КМУ встановлено доплату працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у граничному розмірі до 100 % зарплати.

На виконання згаданої постанови наказом Мінсоцполітики України від 22.05.2020 р. № 321 затверджено відповідний перелік посад працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору:

  • педагог соціальний/фахівець із соціальної роботи;
  • фахівець із соціальної допомоги вдома;
  • соціальний працівник;
  • соціальний робітник;
  • фахівець з фізичної реабілітації;
  • практичний психолог/психолог.

Персональний перелік працівників, яким встановлюють відповідну доплату, визначає керівник закладу, установи сфери соціального захисту. Зазначену доплату виплачують за кошти та в межах видатків місцевих бюджетів.

Водночас роботодавці й раніше мали можливість надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери. Так, згідно з наказом Мінпраці та соцполітики України і МОЗ України працівникам можуть встановлюватися граничні надбавки в розмірі 50 % посадового окладу (ставки зарплати, тарифної ставки) за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі. Крім того, працівникам можна встановлювати доплати в розмірі до 50 % посадового окладу (тарифної ставки) за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

 

0