Переговори з укладення Генеральної угоди на 2016-2017 роки завершено

Спільна робоча комісія з підготовки проекту нової Генеральної угоди завершила свою роботу.

Низка проведених впродовж останніх трьох місяців консультацій керівників сторін, а також зустрічей з представниками профспілок бюджетної сфери дозволили максимально зблизити позиції сторін соціального діалогу та напрацювати компромісні рішення.

14 липня на своєму засіданні, яке пройшло під головуванням керівника групи повноважних представників сторони органів виконавчої влади, Міністра соціальної політики А. Реви, Комісія остаточно узгодила та схвалила принципові положення з питань оплати праці в небюджетній сфері. Зокрема, тарифної ставки робітника І розряду, розміру заробітної плати некваліфікованого працівника, темпів та розмірів зростання середньомісячної заробітної плати в цілому по економіці, а також на підприємствах, організаціях небюджетної сфери.

Прийнято узгоджене рішення щодо скорочення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою впродовж дії Угоди.

За результатами роботи, яка велась в цілому більше чотирьох років, Спільною робочою комісією підготовлено узгоджений проект Генеральної угоди на 2016-2017 роки.

Після схвалення підготовленого проекту Угоди СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців нова Генеральна угода може бути підписаною вже у серпні цього року.

За інформацією Мінсоцполітики України

0