Педагоги кожної з областей матимуть можливість взяти участь у добровільній сертифікації

    Щоб педагоги кожної з областей мали можливість взяти участь у добровільній сертифікації,  усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, яку зможуть зайняти вчителі початкової школи саме цього регіону. Про це розповіла Міністр освіти і науки України, коментуючи наказ МОН № 1486 від 29 грудня 2018 р.

    «2019 року в сертифікації зможе взяти участь дуже обмежена кількість вчителів — лише 1 тис. з майже півмільйона сьогодні працюючих педагогів. Тобто йдеться про менш як 0,2 % загальної кількості вчителів. Наразі ми не можемо спрогнозувати, чи буде сертифікація користуватися популярністю, чи ні. Однак ми не можемо допустити, щоб у зв’язку із повільним поширенням інформації чи через якісь інші обставини, одна область чи місто просто швидше забрали усі місця для участі вчителів. Саме тому, щоб педагоги кожної з областей мали можливість взяти участь у добровільній сертифікації,  усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, яку зможуть зайняти вчителі початкової школи саме цього регіону. Ця гарантована чисельність встановлювалась пропорційно до кількості класів, а значить, і вчителів початкової школи в кожному з регіонів», —  пояснила Міністр.

    Вона ще раз наголосила, що сертифікація є добровільною — це вимога, закріплена як Законом «Про освіту», так і нещодавно прийнятим положенням про сертифікацію.

    Планується, що з огляду на кількість початкових класів найбільше гарантованих, але необов’язкових для заповнення, місць отримають Львівська, Дніпропетровська та Одеська області — 71, 68 та 62 місця відповідно. Найменша кількість вчителів, що зможуть взяти участь у добровільній сертифікації, передбачена для Луганської області — 15 місць.

    Нагадуємо, що зареєструватися на сертифікацію можна буде на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня до 1 лютого 2019 р. включно.

 

 

0