Остаточні виплати та закриття рахунків органів ФСС з ТВП

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності видано наказ «Про проведення остаточних виплат та закриття рахунків органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності» від 20 липня 2017 р. № 389-ос.

Зокрема, в наказі йдеться про те, що 25 липня 2017 р. є останнім днем прийняття заяв-розрахунків від страхувальників.

Припинення прийняття заяв-розрахунків викликано тим, що керуючись зазначеним наказом керівники районних та міжрайонних дирекцій ФСС з ТВП мають закрити свої розрахункові рахунку, в т. ч. розрахункові рахунки через які фінансуються заяви-розрахунки.

Фактично 31 липня 2017 р. припинять своє існування міжрайонні районні та обласні дирекції ФСС з ТВП.

Починаючи з 1 серпня 2017 р. функції вищевказаних органів, у т. ч. прийняття та опрацювання заяв-розрахунків, будуть виконувати їх правонаступники, а саме: відділення управління виконавчої дирекції ФСС України, які в т. ч. будуть займатися розслідуванням, обліком і наданням матеріального забезпечення за страховими випадками, що сталися внаслідок нещасного випадку на виробництві, професійних захворювань та їхніх наслідків.

До остаточного врегулювання питання щодо фактичного розташування зазначених органів, наразі їхні адреси залишаються незмінними, проте необхідно уважно слідкувати за повідомленнями, аби не пропустити момент зміни адреси вищевказаних органів.

0