Оплата праці педпрацівників закладів охорони здоров’я — роз’яснює Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики України у листі від 14 червня 2017 р. № 1672/0/101-17 повідомляє, що умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я затверджено спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 р. № 308/519, розробленим на виконання постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30 серпня 2002 р. № 1298.

Відповідно до пункту 1.3 розділу 1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених Наказом № 308, праця керівників, фахівців, технічних службовців і робітників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, що не передбачені цими Умовами (педагогічних працівників, працівників культури, сільського господарства та інших), оплачується згідно з умовами оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей бюджетної сфери.

Отже, умови оплати праці педагогічних працівників закладів охорони здоров’я визначаються наказом Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26 вересня 2005 р. № 557.

Постановою КМУ «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» від 14 грудня 2016 р. № 974 підвищено рівень оплати праці педагогічних працівників. Згідно з прийнятим рішенням з 1 січня 2017 р. посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів підвищено на два тарифних розряди. Посадові оклади педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, підвищуватимуться з 1 вересня 2017 р. Органам місцевого самоврядування надане право приймати власне рішення про таке зростання тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, до 1 вересня 2017 р.

З огляду на вищевикладене, посадові оклади педагогічним працівникам закладів охорони здоров’я збільшились з 1 вересня 2017 р.

 

0