Оновлено вимоги щодо прийняття на роботу до суб'єкта охоронної діяльності

Постановою КМУ від 18 квітня 2023 р. № 341 внесено зміни до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності.

Постанова набрала чинності 21.06.2023 р.

Згідно зі змінами перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, доповнено відомостями про проходження особою служби у військовому резерві або перебування її у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), що зазначені у військовому квитку, контракті, довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки (додається копія відповідного документа), крім осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Також зазначені відомості ліцензіат зобов'язаний тепер отримувати від кандидатів під час прийняття на роботу до суб'єкта охоронної діяльності.

Таким чином, надалі працевлаштуватися до суб’єктів охоронної діяльності зможуть винятково особи, які перебувають у військовому резерві та мають відстрочку від призову або не підлягають призову за мобілізацією. Інакше під загрозою опиняється отримання ліцензії на здійснення охоронної діяльності.

Водночас зміни не вимагають від тих, хто вже отримав указану ліцензію, звітувати про відповідність наявного персоналу таким вимогам.

 

 

🔷 KadrEX  🔶 facebook  🔷 youtube  🔶  telegram

0