Обмеження щодо готівкового розрахунку у відрядженні — ДФСУ

   Податківці роз’яснили, згідно з пунктом 6 розділу II Положення № 148, суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема між собою — у розмірі до 10 000 грн включно.

   Обмеження, установлене пунктом 6 розділу II Положення № 148, стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою електронного платіжного засобу.

   Згідно з пунктом 8 розділу II Положення № 148 обмеження, установлені пунктом 6 розділу II Положення № 148, не стосуються:

  • розрахунків суб'єктів господарювання з бюджетами та державними цільовими фондами;
  • добровільних пожертвувань та благодійної допомоги;
  • використання готівки, виданої на відрядження;
  • виплат, пов'язаних з оплатою праці;
  • використання готівкових коштів з фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання частини третьої статті 24 Закону України № 1698-VII.

   Враховуючи вищевикладене, обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку не поширюється на готівкові розрахунки, пов'язані з відрядженням працівника підприємства.

   Зазначене обмеження в розмірі 10 000 грн поширюється на придбання таким працівником протягом дня за рахунок коштів, виданих на відрядження ТМЦ.

0