Нові правила обслуговування в ЦНАП

Постановою КМУ передбачено поліпшення інформаційного забезпечення відвідувачів центрів надання адміністративних послуг та облаштування їх з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, інших маломобільних груп населення.

Скажімо, у Примірному регламенті центру надання адміністративних послуг закріпили, що вхід до приміщень центру повинен бути облаштований місцями для тимчасового розміщення дитячих візочків. У приміщенні центру облаштовується санітарна кімната з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, зокрема тих, що пересуваються на колісних кріслах, та інших маломобільних груп населення.

Також оновили правила щодо попереднього запису на прийом до адміністратора на визначену дату та час. Надалі такий попередній запис може здійснюватися шляхом особистого звернення до центру (його територіальних підрозділів, адміністраторів центру, що працюють на віддалених робочих місцях) з використанням телефонного зв’язку та/або електронної реєстрації на веб-сайті центру (сторінки на веб-сайті органу, що утворив центр). Прийом суб’єктів звернення, які зареєструвалися шляхом попереднього запису, здійснюється у визначені керівником центру години.

Примірний регламент також доповнили нормами щодо особливостей діяльності територіального підрозділу центру, адміністратора центру, який працює на віддаленому робочому місці.

 

0