Нещасний випадок на авто дорогою з роботи: чи розслідувати роботодавцю — Держпраці

    Перелік обставин, за яких нещасний випадок визнається таким, що пов'язаний з виробництвом, внаслідок якого складається акт за формою Н-1, визначений у п. 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, до якого входить використання власного транспортного засобу в інтересах підприємства з дозволу або за письмовим дорученням роботодавця чи безпосереднього керівника робіт.

    Під час проведення розслідування комісія зобов'язана з'ясувати за яких підстав потерпілий використовував власний транспортний засіб. Якщо встановлено, що потерпілий використовував власний автотранспортний засіб в інтересах підприємства, то на зазначений випадок поширюється дія Порядку, та випадок визнається таким, що пов'язаний з виробництвом, і складається акт за формою Н-1.

    У випадку не підтвердження факту його використання в інтересах підприємства на цей випадок поширюється дія Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру.

 

0