Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний

Неповний місяць роботи може зараховуватися до страхового стажу як повний за умови сплати за цей місяць внесків у розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок. Таке роз’яснення надав ПФУ в листі від 17.03.2017 р. № 8134/04-11.

Нагадаємо, що мінімальний страховий внесок — це сума ЄСВ, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру зарплати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця. Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Якщо страхувальник доплатив до мінімального розміру ЄСВ, відобразив цю суму у звітності з типом нарахувань 13, зазначений період буде зараховано до страхового стажу як повний місяць після доопрацювання ПФУ програмного забезпечення в частині врахування суми доплати до мінімального страхового внеску при відображенні інформації щодо страхового стажу.

 

0