Назва посади «Фахівець з питань запобігання та виявлення корупції» — розяснює Мінсоцполітики

Найменування посад (професій), які передбачається використовувати у штатному розписі підприємств, установ та організацій, визначаються згідно з Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327.

Нормами Класифікатора передбачено правила розширення (уточнення) назв посад (професій).

Відповідно до примітки 2 (додаток В до Класифікатора) назви посад (професій) можуть бути розширені за потреби користувача для внутрішнього використання термінами та словами, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладення, якщо іншого не передбачено у Класифікаторі чи нормативно-правових актах.

Водночас у Класифікаторі вже містяться назви посад «професіонал з антикорупційної діяльності» та «уповноважений з антикорупційної діяльності» з кодом 2414.2. які належать до розділу Класифікатора «Професіонали».

Таким чином, назва посади «фахівець» (код 3439, розділ «Фахівці») не може бути розширена відповідно до зазначеної примітки, оскільки вже існують назви посад антикорупційного спрямування.

 

0