На заробіток учасників бойових дій пропонують нараховувати ЄСВ у розмірі 8,41 %

    Законопроектом № 9335 пропонується, щоб підприємства, установи та фізичні особи, які мають найманих працівників, сплачували ЄСВ за найманого учасника бойових дій, члена сім’ї загиблого учасника в розмірі 8,41 %.

    23 листопада 2018 р. у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 9335 «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо оптимізації розміру єдиного внеску для підприємств учасників бойових дій».

    Проектом закону пропонується, щоб підприємства, установи та фізичні особи, які мають найманих працівників, сплачували ЄСВ за найманого учасника бойових дій, члена сім’ї  загиблого учасника у розмірі 8,41 %.

    Крім того, для підприємств, фізичних осіб, які використовують найману працю, де засновником або 50 % засновників є учасники бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, та/або члени сімей загиблих,  та кількість таких осіб, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50 % середньооблікової чисельності штатних працівників від облікового складу за умови, що фонд оплати праці таких осіб становить протягом звітного періоду не менш як 50 % суми загальних витрат на оплату праці, пропонується встановити ЄСВ у розмірі 5,3 % визначеної бази нарахування ЄСВ.

    У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


 

0