МОН опублікувало проект Договору для часткового навчання студента на виробництві

    МОН розмістило на громадське обговорення типовий договір про здобуття профосвіти за дуальною формою навчання. Планується, що це буде тристоронній документ, що дасть змогу організувати навчання не лише в закладі, а й на виробництві. Роботодавець у межах договору може домовитися з учнем, що той працюватиме певний період часу після навчання на його виробництві. Про це розповіла Міністр освіти і науки 10 грудня 2018 р. під час круглого столу «Розвиток професійної освіти» в межах робочої поїздки до Львівської області.

    Головна мета проекту договору глибше залучити роботодавців до співпраці із закладами професійної освіти, більше зацікавити їх у розвитку дуальної освіти.

    «Дуальна освіта — це коли учень близько 30 % часу отримує теоретичні знання з професії у закладі освіти. Решту часу він проводить на реальному виробництві, де отримує можливість працювати на сучасному обладнанні, навчитись корпоративній етиці тощо. Зараз наші роботодавці не дуже глибоко зацікавлені в розвитку дуальної освіти. Аби це виправити, ми й підготували цей договір. Підписавши його, учень отримає вищий рівень освіти, але також зобов’яжеться відпрацювати певний час після випуску на виробництві, де здійснювалось навчання», — зазначила міністр.

    Проект договору можна переглянути за посиланням.

 

0