Мінсоцполітики про виплату премій до святкових дат у місцевих радах

Умови оплати праці робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів, затверджено наказом Мінпраці № 77.

Пунктом 2 Наказу № 77 керівникам надано право в межах установлених фондів оплати праці та граничної чисельності працівників визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи. Конкретний розмір премії робітників граничними розмірами не обмежується.

Виходячи з норми Наказу № 77 «визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи» — ця премія є «виробничою». Інших видів премій, зокрема, до професійних та інших свят, ювілейних дат Наказом № 77 не передбачено.

На цей момент звертає увагу Мінсоцполітики у листі.

Міністерство також відзначає, що відповідно до підпункту 2 пункту 2 постанови КМУ № 268) керівникам органів місцевого самоврядування надано право в межах затвердженого фонду оплати праці преміювати працівників відповідно до їхнього особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 % посадових окладів та економії фонду оплати праці. Конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників визначаються у положенні про преміювання відповідного органу.

Отже, на відміну від норм Наказу № 77 в Постанові № 268 передбачена можливість виплати керівним працівникам, посадовим особам, службовцям органів місцевого самоврядування премій до державних і професійних свят та ювілейних дат.

Положення про преміювання органами місцевого самоврядування, в т. ч. селищними радами, розробляється самостійно, з дотриманням законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, норм Постанови № 268 та Наказу № 77.

Враховуючи те, що розмір «виробничої» премії робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їхніх виконавчих органів, граничними розмірами не обмежується, у Положенні про преміювання може бути передбачена можливість виплати цій категорії працівників (у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці) премії напередодні державних і ювілейних дат у вищих розмірах.

 

0