Мінсоцполітики надало роз’яснення щодо застосування подвійних назв посад

    Мінсоцполітики надало деякі роз’яснення щодо застосування подвійних назв посад (лист від 19 жовтня 2018 р. № 2599/0/101-17).

    Так, відповідно до положень Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» не передбачено утворення розширених назв посад (об'єднання двох назв посад) через дефіс або з наведенням уточнень у дужках, крім тих, що передбачені у Класифікаторі професій.

    Водночас подвійні назви посад, наведені у Класифікаторі професій, поєднують в одній назві роботи дві (три) інших за умови їхньої подібності, суміжності та/або приналежності, як правило, до одного розділу Класифікатора професій, наприклад, заступник директора департаменту — начальник відділу (код 1229.1), заступник начальника управління — начальник відділу (код 1229.1), інженер-конструктор (код 2149.2), лікар-вірусолог (код 2225.2), провізор-аналітик (код 2224.2) і такі інші. У цьому випадку подвійні назви посад кодуються за першою складовою.

    У разі застосування подвійної назви посади керівника структурного підрозділу через первинну складову назви визначається рівень та функції управління у структурі відповідної установи, а через другу — профільні (деталізовані) та спеціалізовані функції, пов'язані з діяльністю окремого структурного підрозділу.

    Якщо працівник займає посаду, що має подвійну назву, посадовий оклад визначається за першою.

 

0