Мінсоцполітики: Грошову допомогу не можна ділити на частини

Мінсоцполітики в листі нагадало, що державним службовцям надають щорічну відпустку тривалістю 30 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати (ст. 57 Закону України «Про державну службу»).

Щорічні відпустки надають державним службовцям у порядку та на умовах, визначених законодавством про працю (ст. 59 Закону № 889). Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів (ст. 12 Закону України «Про відпустки»).

У випадку поділу щорічної відпустки на частини матеріальну допомогу для оздоровлення можуть виплачувати працівнику один раз при наданні будь-якої з частин щорічної основної відпустки за заявою працівника.

Мінсоцполітики зауважує, що під час формування фонду оплати праці на бюджетний рік для кожного працівника передбачають одну допомогу для оздоровлення, що є гарантованою виплатою раз на рік під час надання щорічної відпустки за робочий рік. Грошову допомогу не можна ділити на частини. ЇЇ виплачують раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки.

0