Міноборони щодо порядку надання інформації роботодавцю про проходження військової служби працівниками

Міністерство оборони України в листі від 20.11.2015 р. № 116/2/2/21362 надало роз'яснення щодо порядку надання інформації роботодавцю про проходження військової служби працівниками. 

Міноборони повідомило, що законодавством України не передбачено надання інформації щодо загибелі, перебування у полоні, таких, які вважаються зниклими без вісті, військовослужбовців Збройних Сил України роботодавцю. Винятком є повідомлення рідних та близьких військовослужбовця.

Відповідно до пункту 2 статті 39 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" повідомлення про призов громадян України на строкову військову службу, призов на військову службу під час мобілізації районними військовими комісаріатами роботодавцю надсилається у десятиденний строк. Інших довідок, у тому числі інформування роботодавця про звільнення військовослужбовця з військової служби, чинним законодавством України не передбачено.

Крім того, Міноборони зазначило, що після демобілізації та взяття на військовий облік військовозобов'язаних районними військовими комісаріатами у військовому квитку проставляються відповідні відмітки. У разі необхідності військовозобов'язаному надається довідка про проходження військової служби встановленого зразка.

0