Міністерство соціальної політики уважно стежить за дотриманням трудового законодавства

Міністр соціальної політики заявив, що Мінсоцполітики постійно стежить за дотриманням норм законодавства у сфері праці, в тому числі щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн.
«Для цього було створено робочу групу на чолі з Віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком та посилено роботу Державної служби з питань праці. І, найголовніше, з початку року суттєво збільшено штрафні санкції за порушення законодавства з оплати праці», – повідомив Андрій Рева.

Міністр пояснив, що інспектори приходять з перевірками на підприємства у відповідь на звернення працівників, які вважають, що їхні права порушено.

Так, за інформацією Державної служби з питань праці, за період з початку року по 23.03.2017 надійшло 2238 скарг громадян щодо недотримання мінімального розміру заробітної плати, з них 1974 – з Урядового контактного центру.

З 1 січня 2017 року було перевірено 2400 роботодавців з питань додержання мінімального розміру заробітної плати, у тому числі: 241 – державної форми власності, 377 – комунальної форми власності.

У ході перевірок виявлені порушення законодавства щодо дотримання мінімального розміру заробітної плати стосовно 45 працівників, а саме: у Кіровоградській області стосовно 10 працівників, Сумській – 3, Волинській – 1, Полтавській – 2, Івано-Франківській – 16, Запорізькій – 2, Миколаївській – 4, Закарпатській – 1, Львівській – 2, Черкаській стосовно 4 працівників.

За результатами перевірок керівникам підприємств, установ, організацій видані приписи на усунення виявлених порушень, складені та передані до суду протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали перевірок надані уповноваженим особам для розгляду та накладання фінансових санкцій відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України.

За інформацією Мінсоцполітики України

0