Кваліфікаційні характеристики спеціальностей військовослужбовців ЗСУ, які пов’язані із розмінуванням

Міністерство оборони України наказом від 31 травня 2017 р. № 308 затвердило Кваліфікаційні характеристики певних спеціальностей військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, які пов’язані із розмінуванням, відповідно до Класифікатора професій ДК 003:2010, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 р. № 327, та з метою удосконалення організації навчального процесу у навчальних центрах Збройних Сил України та приведення його до вимог Закону України «Про професійно-технічну освіту» від 10 лютого 1998 р. № 103/98-ВР.

Розроблення Кваліфікаційних характеристик певних спеціальностей військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, які пов’язані із розмінуванням (Кваліфікаційні характеристики), обумовлене необхідністю створення належної правової основи, з урахуванням вимог нормативно-правових актів, вичерпного переліку кваліфікаційних вимог, обов’язкових для ліцензування освітньої діяльності, професійної підготовки військовослужбовців та працівників Збройних Сил України. У Кваліфікаційних характеристиках певних спеціальностей військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, які пов’язані із розмінуванням, визначено перелік основних завдань, які притаманні тій або іншій спеціальності. Тому під час їх використання допускається виключення завдань, що не є притаманними тій або іншій спеціальності, у певному структурному підрозділі.

У Кваліфікаційних характеристиках визначено перелік основних завдань, які притаманні тій або іншій спеціальності. Конкретний перелік посадових обов’язків визначається посадовими інструкціями, які розроблюються і затверджуються на основі цих Кваліфікаційних характеристик, виходячи із завдань, обов’язків та повноважень за певною посадою, встановлених нормативними актами. Під час розроблення посадових інструкцій, якщо виникає необхідність, завдання та обов’язки, які включені до кваліфікаційної характеристики тієї чи іншої професії, можуть бути розподілені між окремими виконавцями, або коло завдань та обов’язків за окремою посадою може бути розширено з дорученням завдань, передбачених для різних груп посад, рівних або нижчих за складністю, виконання яких не потребує іншої спеціальності чи кваліфікації.

 

0