Із 1 січня до 22 лютого (включно) діяв мораторій на перевірки

Уряд  постановою № 1104 затвердив Перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Постанова набирає чинності з дня її опублікування, тобто із 23 лютого 2018 р. — повідомляє Державна регуляторна служба.

Таким чином, з 23 лютого 2018 р. органи, зазначені у Переліку, мають право проводити планові заходи державного нагляду (контролю), у порядку, встановленому Законом № 1728, а значить проведення планових заходів державного нагляду (контролю) розблоковано. Органи, вказані у Переліку, зможуть вільно виходити на проведення планових перевірок, що неминуче приведе до різкого збільшення їх кількості.

З цього ж дня обмеження, встановлені статтею 3 Закону № 1728, на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на органи державного нагляду (контролю), зазначені у Переліку, не поширюються.

За заявами громадян про порушення суб’єктами господарювання їх прав позапланові перевірки органами державного нагляду (контролю), які досі проводилися винятково за письмовим погодженням із ДРС, можуть проводитись без такого погодження.

Із 1 січня 2018 р. та до 23 лютого 2018 р. в Україні діяла заборона на проведення планових заходів державного нагляду (контролю), яка поширювалася на всі (без винятків!) планові заходи державного нагляду (контролю) всіх (без винятків!) органів державного нагляду (контролю).

Органи державного нагляду (контролю), включені до Переліку, набули право проведення планових заходів тільки із 23 лютого 2018 р. Тому планові заходи державного нагляду (контролю), які мали відбутися з 1 січня 2018 р. до 23 лютого 2018 р. проведені бути не могли. Перенесення строків планових заходів державного нагляду (контролю) чинне законодавство не передбачає, а тому зазначені заплановані заходи не можуть бути проведені в інший період 2018 р.

0