Інструктаж з пожежної безпеки: за місцем роботи щорічно

Відповідні зміни до Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 444, внесені постановою Уряду від 26 липня 2018 р. № 592 та діють з 31 липня поточного року.

Так, особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, мають заздалегідь пройти спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум), а потім один раз на рік — перевірку знань нормативних актів з пожежної безпеки.

Навчання і перевірка знань з питань пожежної безпеки для посадових осіб проводитиметься до початку виконання ними своїх обов’язків та один раз на три роки.

Програми проведення інструктажів (вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий), програми навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки та програми спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) затверджуються керівниками підприємств, установ та організацій.

Порядок затвердження таких програм, організації і контролю їх виконання визначається Міністерством внутрішніх справ України.

0