Доплата за перевірку зошитів в підготовчому класі спецшкіл — МОН

МОН у листі розглянуло звернення щодо доплати за перевірку зошитів в підготовчому класі та підвищення посадових окладів за педагогічне звання «старший викладач».

Доплати для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл за класне керівництво і за перевірку зошитів і письмових робіт встановлено постановою КМУ. Завдяки цьому усунута нерівність в оплаті праці тих вчителів, які працюють у підготовчих класах спеціальних шкіл.

Вчителі в підготовчих класах спеціальних закладів загальної середньої освіти також отримуватимуть доплати 20 % за класне керівництво і 15 % за перевірку зошитів та письмових робіт.

Розміри підвищення посадових окладів за звання «старший викладач» визначені у постанові КМУ, відповідно до якої наказом МОН внесено зміни в Інструкцію № 102.

У пункті 24 Інструкції № 102 зазначені умови підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за звання «старший викладач». Таке підвищення не стосується викладачів вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації, до яких належать педагогічні училища.

Однак у вищому навчальному закладі I–II рівня акредитації може бути введена посада старшого викладача. Згідно з приміткою 2 до пункту 8 Інструкції № 102 ставки заробітної плати старших викладачів вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації встановлюються на 5 % вище ставок викладачів вищої категорії.

 

0