Доплата вiдповiдальному за вiйськовий облiк — до 50 % посадового окладу — роз’яснює Мінсоцполітики

Згiдно зi статтею 34 Закону України «Про вiйськовий обов’язок i вiйськову службу» персональний облiк призовникiв i вiйськовозобов’язаних передбачає облiк вiдомостей щодо призовникiв i вiйськовозобов’язаних за мiсцем їхньої роботи або навчання й покладається на керiвникiв пiдприємств, установ, органiзацiй та навчальних закладiв незалежно вiд пiдпорядкування i форми власностi.

Персональний облiк призовникiв i вiйськовозобов’язаних ведеться згiдно з Положенням про вiйськовий облiк вiйськовозобов’язаних i призовникiв.

Вiдповiдно до п. 11 Положення за наявностi на вiйськовому облiку в державних органах, на пiдприємствах, в установах та органiзацiях менш як 500 призовникiв i вiйськовозобов’язаних обов’язки щодо ведення вiйськового облiку покладаються на посадову особу кадрового пiдроздiлу або служби управлiння персоналом, якiй установлюється доплата в розмiрi до 50 % посадового окладу, крiм державних службовцiв. Конкретний розмiр доплати до посадового окладу працiвника, на якого покладено цi обов’язки, визначається керiвником залежно вiд фактичної чисельностi вiйськовозобов’язаних i призовникiв у межах затвердженого фонду оплати працi.

Виплата цiєї доплати не пов’язана з виплатою iнших надбавок, доплат, передбачених чинним законодавством.

 

0