ДФС оприлюднила статистику щодо податкових накладних

У Державній фіскальній службі України повідомили, що з початку роботи системи моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних (станом на 1 серпня) в ЄРПН зареєстровано майже 19,6 млн податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ до 105 млрд грн. За цей період зупинено реєстрацію 162,2 тис. податкових накладних на загальну суму 2,5 млрд грн. Це становить 0,83 % загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, що реєструвалися.

Зауважимо, що в разі зупинення реєстрації податкової накладної платник має право протягом року подати повідомлення щодо підтвердження реальності операцій за зупиненими податковими накладними/розрахунками коригування. Такі повідомлення комісія ДФС опрацьовує протягом п’яти днів та надає висновки щодо кожного з них.

Якщо платник незгоден із рішенням комісії щодо відмови реєстрації, він має право протягом 10 робочих днів надати скаргу з додатковими документами. Окрема комісія ДФС їх розгляне і прийме рішення — або про реєстрацію, або про підтвердження рішення про відмову від реєстрації податкової накладної.

0