Держпраці контролюватиме правильність надання пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці

Держпраці повідомила, що контролює правильність застосування порядків, які регулюють надання пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці.

Держпраці повідомляє, що 1 вересня 2017 р. в «Офіційному віснику України» № 68 опубліковано наказ Мінсоцполітики «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства праці та соціальної політики України» від 4 липня 2017 р. № 1103.

Відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, пункту 8 Положення про Міністерство соціальної політики України, цим Наказом унесено зміни до:

Крім того, приведено у відповідність і Порядок застосування Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку та Порядок застосування Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці.

У вказаних Порядках слова та цифри «ДК 003-95, затвердженого наказом Держстандарту України від 27 липня 1995 . № 257» замінено словами та цифрами «ДК 003:2010, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 28 липня 2010 р. № 327».

 

0