Держпраці закликає роботодавців провести позапланові інструктажі з охорони праці під час несприятливих погодних умов

    З метою запобігання виробничого травматизму Держпраці вважає за необхідне поінформувати піднаглядні суб’єкти господарювання щодо необхідності вжиття відповідних заходів для організації безпечного виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

    Держпраці закликає керівників підприємств, установ, організацій приділити особливу увагу:

  • організації та проведенню заходів щодо утримання в належному стані територій, будівель та споруд, інженерних мереж відповідно до чинних стандартів, норм і правил з охорони праці;
  • організації роботи з прибирання снігово-льодяних утворень із дахів будівель і споруд;
  • забезпеченню необхідним для прибирання снігу та льоду ручним інвентарем у справному стані та достатнім запасом матеріалів для посипання (пісок, шлак).

    Наголошується на необхідності організувати проведення з працівниками підприємств позапланових інструктажів з охорони праці щодо вимог безпеки й особистої обережності під час руху на території підприємств і виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

    Дотримання вимог охорони праці та безпечної організації виконання робіт є запорукою запобігання нещасних випадків на підприємствах, в установах, організаціях у зимовий період.

 

0