Держпраці про надання додаткової відпустки працівникам з дітьми

    Жінка, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або яка усиновила дитину, матері, батьку або особі, яка виховує особу з інвалідністю підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини (в т. ч. у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка, тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

    Додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, надаються понад будь-які інші щорічні відпустки і переносяться на інший період або продовжуються у порядку, визначеному ст. 11 Закону України «Про відпустки».

    Крім звичайної щорічної відпустки, це єдиний вид відпусток, що надається щороку, і якщо їх не було використано, вони не втрачаються.

    Ця відпустка надається повної тривалості у будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини — до чи після цієї дати.

 

0