ЦПД підряду мають містити умову про об’єм робіт, які мають бути виконані

    Прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області поінформувала про проведене інспекційне відвідування одного з підприємств та встановлення порушення трудового законодавства в частині допуску працівників до роботи без укладення трудового договору.

    Так, спеціалісти Управління Держпраці встановили, що з 33 працівниками укладені цивільно-правові договори на виконання робіт, які мають ознаки трудових. Зокрема, надані договори містять загальні відомості про виконувану роботу, таку як приготування арматурних заготовок для каркасів, правка та різка арматури, вивіз готових арматурних каркасів до формувального цеху та інше, однак в них не вказаний об’єм робіт, які виконавець зобов’язаний виконувати. Отже, надання послуг носить постійний характер із систематичним виконанням трудових функцій, а договори цивільно-правового характеру застосовуються для виконання конкретної роботи, і в разі досягнення цієї мети договір вважається виконаним і його дія припиняється.

    Підтвердженням наявних ознак трудових відносин також є те, що згідно з умовами договорів виконавець зобов’язується виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства та отримує заробітну плату, згідно з табеем обліку використаного робочого часу.

 

0