Чи зараховується до стажу держслужби час служби в АТО?

Національне агентство України з питань державної служби в листі від 09.02.2015 р. № 596/10-15 надало роз'яснення щодо того чи зараховується до стажу держслужби час служби в АТО?

Так стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 року № 283 (далі – Порядок), та додатка до нього.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку обчислення стажу державної служби» від 22 жовтня 2014 року № 562 пункт 3 Порядку доповнено новим абзацом, яким, зокрема, передбачено, що до стажу державної служби включається у трикратному розмірі час проходження військовослужбовцями військової служби, протягом якого особа брала участь в антитерористичній операції в особливий період. 

Отже, до стажу державної служби зараховується час проходження військовослужбовцями військової служби, протягом якого особа брала участь в антитерористичній операції в особливий період, тобто час проходження зазначеної служби до змін та після внесення зазначених змін.

 

0