Чи можуть органи місцевого самоврядування приймати рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти

Підвищення посадових окладів педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, здійснюється з 1 січня 2017 року, а підвищення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, здійснюється з 1 вересня 2017 року. Чи можуть органи місцевого самоврядування приймати рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти? З цим питанням до Голови Дежпраці Романа Чернеги звернулися під час онлайн-прийому.

Голова Держпраці зазначив, що постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» визначено, що підвищення посадових окладів педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, здійснюється з 1 січня 2017 року. Підвищення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, здійснюється з 1 вересня 2017 року.

Водночас пунктом 3 цієї Постанови передбачено, що органи місцевого самоврядування можуть прийняти рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, до 1 вересня 2017 року.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

0