Алгоритм отримання лікарняних і декретних від Фонду соцстрахування

Фонд соцстрахування нагадав, які 5 кроків потрібно зробити, щоб отримати матеріальне забезпечення від Фонду. 

Так, для одержання матеріального забезпечення з тимчасової втрати працездатності і по вагітності та пологах від Фонду необхідно:

1. Отриманий в закладі охорони здоров’я листок непрацездатності працівник має передати до уповноваженої особи на підприємстві – кадровика, табельника або бухгалтера, для заповнення зворотної сторони листка непрацездатності (визначення страхового стажу застрахованої особи та кількості днів, за які буде надаватися матеріальне забезпечення).

2. Далі листок непрацездатності має бути переданий на розгляд до Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації (приймається рішення щодо надання матеріального забезпечення).

3. Потім відбувається розрахунок бухгалтерією страхувальника (роботодавця) суми матеріального забезпечення та оформлення заяви-розрахунку для отримання фінансування від робочого органу виконавчої дирекції Фонду.

4. Надалі страхувальник подає заяву-розрахунок до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцем обліку, після чого здійснюється подальше фінансування такої заяви шляхом перерахування Фондом заявлених коштів на спеціальний рахунок страхувальника.

5. Останнім етапом є виплата страхувальником матеріального забезпечення застрахованим особам у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

0