Як оплачувати години додаткового навантаження на посаді вихователя групи продовженого дня — МОН

Питання визначення розміру оплати праці в разі довантаження годинами на іншій посаді належать до компетенції керівника закладу освіти. Головним критерієм, за яким визначається посадовий оклад такому працівнику, є рівень його освіти, кваліфікація, практичний досвід роботи.

Відповідно до пункту 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників  за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади в цьому ж закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації.

За аналогією, згідно з нормою, встановленою пунктом 3.27 цього Типового положення, в разі довантаження педагогічного працівника годинами на іншій посаді також зберігається кваліфікаційна категорія за наявності в нього освіти, яка дає право працювати на цій посаді.

Враховуючи те, що вимогами для присвоєння кваліфікаційної категорії педагогічному працівнику на посаді вихователя групи продовженого дня є наявність у нього педагогічної освіти за освітнім ступенем магістра (спеціаліста), в разі довантаження годинами на цій посаді, за ним до наступної атестації має зберігатися присвоєна раніше кваліфікаційна категорія.

Про це йдеться в листі МОН.

 

 

0