21 січня востаннє подаємо звіт Ф4-ФСС

    Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за формою Ф4-ФСС з ТВП за підсумками 2018 р. страхувальники мають подати до 21 січня 2019 р. Відповідно до рішення правління Фонду соціального страхування України від 12 грудня 2018 р. № 28 зазначена звітність скасована з 2019 р.

    Як зазначив голова правління ФССУ Володимир Саєнко, зведений звіт за 2018 р. по використанню коштів Фонду роботодавці подадуть востаннє. З 2019 р. цю форму звітності замінять альтернативні, спрощені та прозорі інструменти.

    З 1 жовтня 2018 р. страхувальники подають до Фонду повідомлення про виплату коштів своїм працівникам за фактом перерахування їм допомог від Фонду соціального страхування України, а форма заяви-розрахунку для отримання матеріального забезпечення розширена додатковими відомостями. Ці документи дають змогу контролювати обіг страхових коштів і, водночас, суттєво скорочують час і кошти, які витрачають роботодавці на формування звітності

    За даними Фонду соціального страхування.

 

0