З початку року спрощено процедуру медичної реабілітації працюючої людини

З 1 січня 2018 р. запрацював новий механізм надання послуг з медичної реабілітації працюючих людей після перенесених ними захворювань та травм, — повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Одним з основних моментів такого механізму є запровадження адресності в отриманні застрахованими громадянами належного реабілітаційного лікування в санаторних закладах.

Тепер винятково застраховані особи (працюючі громадяни) самостійно обирають санаторно-курортний заклад відповідно до визначених лікарем профілів медичної реабілітації для отримання належного лікування.

Загалом процедура отримання медичної реабілітації на сьогодні виглядає так.

Заклад охорони здоров’я (лікарня), в якому людина перебуває на лікуванні, інформує робочий орган Фонду соцстрахування України про потребу такої людини в медичній реабілітації протягом доби з моменту надання висновку лікарсько-консультативної комісії.

Не пізніше наступного дня представник Фонду відвідує застраховану особу безпосередньо в лікарні, де надає їй роз’яснення про Порядок забезпечення реабілітаційним лікуванням, а також оформлює заяву для забезпечення таким лікуванням.

Надалі представник Фонду перевіряє перебування такої людини в Держреєстрі загальнообов’язкового держсоцстрахування, комунікує із санаторно-курортним закладом, який обрала людина та готує документи.

Таким чином, усі бюрократичні процедури, пов’язані із збором та оформленням документів здійснюють працівники Фонду, а не застрахована особа.

Загалом уся процедура від моменту повідомлення людини про її право на реабілітацію до узгодження дати заїзду до санаторно-курортного закладу та підписання тристороннього договору займає не більше трьох днів.

З переліком санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації, а також із Порядком відшкодуванням витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їхніх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду можна ознайомитися на сайті Фонду соціального страхування України.


 

0