Як увільнити від роботи мобілізованого працівника-«строковика»

Працівник — внутрішній сумісник працює за сумісництвом за строковим трудовим договором на місці працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Його мобілізують. Видавати наказ про увільнення від роботи і за сумісництвом? А на який строк?


Так, потрібно видавати два накази про увільнення працівника від роботи на час служби: за основним місцем роботи, і за сумісництвом. Це різні трудові договори.

У разі увільнення від роботи за безстроковим трудовим договором в наказі вказуємо: «…зі збереженням місця роботи, посади на період проходження військової служби». А якщо договір строковий, то слід зробити застереження «зі збереженням місця роботи, посади на період проходження військової служби під час дії строкового трудового договору».

Якщо строк дії договору сплине раніше закінчення строку служби, працівника буде звільнено після закінчення строку служби. Це зумовлено тим, що працівників, які працюють за строковими трудовими договорами, можна звільняти лише після демобілізації.


0